Blogs

17 okt

Hoe haal ik meer uit netwerken?

Blog

7db8f3e2-e357-4dc8-8c5e-386c81da0d98-300x225Afgelopen maand was ik in Huizen. Hier ging ik aan de slag als spreekster voor de lokale zakenclub over de mogelijkheid om meer uit je netwerk te halen. Een mooi vraagstuk tussen promotie en communicatie. Er waren heel wat vragen: Hoe kom ik aan meer warme contacten? Hoe verhoog ik mijn conversie met netwerken? Hoe kom ik aan nieuwe netwerken? Hoe haal ik wat uit mijn netwerk? Kortom: Hoe haal ik meer uit netwerken?

Netwerken is bijna een vak aan het worden. Het is mogelijk aan te sluiten bij netwerken gericht op uw vak, op uw regio, op uw woonplaats of écht gericht op het vinden van prospects. Hoe meer u verwacht eruit te halen, des te meer wordt er van u verlangd. Mijn visie is dat succesvol netwerken een langdurig proces is waarbij het gaat om wat u voor elkaar kunt betekenen.

Een paar tips die ik gaf tijdens deze speaking gig:

Hoe haal ik meer uit netwerken? Tip 1 – Vraag mensen tijdens een netwerkmeeting (maar ook gerust erbuiten) waarnaar zij op zoek zijn. Wellicht kunt u helpen. Dat wordt gewaardeerd.

Hoe haal ik meer uit netwerken? Tip 2 – Begin met te vertellen welke problemen u oplost (in plaats van welke producten u verkoopt). Er ligt een behoorlijk nuanceverschil tussen die twee. Mensen houden van mensen die elkaar helpen.

Hoe haal ik meer uit netwerken? Tip 3 – Ontwikkel een plan voor al die visitekaartjes. Ook in deze groep lagen er tientallen op bureaus en in bakjes. Dat is zonde. Zorg voor een plan hiervoor. Neem ook social media hierin mee. Voeg mensen met wie u netwerkt ook toe aan LinkedIn en waar mogelijk Facebook, Twitter en/of andere social media.

Hoe haal ik meer uit netwerken? Tip 4 – Volg bij LinkedIn niet alleen groepen met mensen in uw vakgebied, maar word vooral lid van groepen met potentiële klanten. Vervolgens: start met reageren en meepraten in deze groepen.

Hoe haal ik meer uit netwerken? Tip 5 – Verlaat nooit een netwerkmeeting zonder vijf mensen te hebben ontmoet en met hen in gesprek te zijn gegaan over wat zij nodig hebben om naar het volgende niveau te komen.

Het werd een mooie avond vol leuke, nieuwe contacten. Meer foto’s en een verslag van de rest van de avond zijn hier te vinden:http://www.zakenclubhuizen.nl/ledenavond-9-mei/_422_n__30_NL_156.


Mail uw reactie


Reactie
Multicultureel golfen… 9 november 2016

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!