Blogs

20 aug

Hoe vliegt u zonder schuldgevoel?

Blog, Persoonlijke noot

Vliegen. Niet goed voor het milieu … Maar ik wilde écht een keer Pompeï bezoeken. Zo heeft iedereen wel een plek of iemand die zij of hij wil bezoeken. En voor ondernemers zijn er klanten of beurzen die bezocht moeten worden. Nou ja, moeten? Hoe dan ook: hoe zorgen ondernemers dat zij de CO2-uitstoot van een vlucht kunnen compenseren?

Een standaard CO2-taks is nog toekomstmuziek
De afgelopen maand ben ik op zoek geweest naar hoe ik de klimaatimpact van een vlucht uitreken en hoe je deze compenseert. Ik heb heel wat bedrijven gevraagd of zij wisten hoe dit mogelijk is. Mijn uiteindelijke doel: hoe ik de CO2-uitstoot van vliegreizen kan compenseren. Om zelf te doen, maar ook als inspiratiebron om (mkb-)bedrijven uit te dagen hierover na te denken.

De CO2-uitstoot van vliegreizen compenseren
Via de Futureproof Community (https://futureproof.community/uitdagingen/co2-uitstoot-compenseren-van-vliegreizen) vond ik bij een van de matches de oplossing van mijn uitdaging. Ik vond FlyGRN. De luchtvaart is buiten klimaatakkoorden gehouden en een standaard CO2-taks is nog toekomstmuziek. Daarom neemt FlyGRN het heft in eigen handen. Zij compenseren geboekte vluchten automatisch (gedeeltelijk) met de fee die zij ontvangen van hun partners. Ik werd er heel blij van. Kijk zelf even: https://flygrn.com/nl.


Mail uw reactie


Reactie
Zeven aanbevelingen v… 13 augustus 2019 Pr-account: Powerful … 28 augustus 2019

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!