Blogs

04 jun

Promotie door uw klant

Blog

Het is heel goed wanneer u fantastisch werk doet bij een bedrijf. Vooral als ze dit zelf ook vinden en dit graag willen delen. Als het goed bijdraagt aan hun doelen is dat iets waar ze vast hun medewerkers van op de hoogte willen stellen. Wanneer het zo’n impact maakt op bijvoorbeeld het milieu of hun mvo-beleid kan het ook een reden zijn om de buitenwacht over uw diensten of aanpak in te lichten. Oftewel: er zijn manieren om zichtbaar te worden (naast media-aandacht) zonder dat u een zak advertentiebudget mee hoeft te nemen. De mogelijkheden tot promotie door uw klant kunnen gebeuren via diverse kanalen.

Intranet
Wanneer een bedrijf echt begint te groeien kan er zomaar intranet aanwezig zijn. Een medium om alle collega’s mee te bereiken. Niets is mooier dan uw werk daar gezien te laten krijgen. Geeft u trainingen? Zorg dat er een mooie foto en wat resultaten op intranet terechtkomen. Heeft een doorlopend contract voor een service? Mooie promotie door uw klant kan een maandelijkse of halfjaarlijkse update zijn op intranet.

Social media
Is uw klant blij met uw werk en is dit relevant voor de buitenwacht? Dan kunt u ook kijken of uw klant bereid is op social media iets te delen. U kunt helpen door afbeeldingen, cijfers of andere goed te posten materialen aan te leveren.

Magazine
Een groter mkb-bedrijf of corporate bedrijf kan een eigen magazine hebben. Wanneer de resultaten van uw werk relevant genoeg zijn, kunt u zomaar meedingen naar een mooi interview in hun magazine. Of anders een interview van degene die uw opdrachtgever is en die uitlegt waarom ze met u samenwerken en wat het oplevert. Het is erg krachtig wanneer iemand anders vertelt over uw werk. Mooie promotie door uw klant.

Website
Ook de website is een mooie plek om gezien te worden. Laat het iemand anders vertellen – het is altijd sterker dan wanneer u het zelf doet.

Nieuwsbrief
Een nieuwsbrief is een mooi medium om alle collega’s te bereiken, evenals klanten of prospects en geïnteresseerden in het bedrijf van uw klant. Het is heel waardevol om uw werk daarin gepubliceerd te krijgen. Bent u op het bedrijf aanwezig voor uw werk? Zorg dat een foto van u en de klant aan het werk op de website terechtkomt. Heeft u een doorlopend contract voor een service? Mooie promotie door uw klant kan een maandelijkse of halfjaarlijkse update zijn op intranet.

Zomaar wat voorbeelden wat goed werk voor uw klant kan doen voor uw promotie. Er zijn natuurlijk nog heel wat andere middelen. Denk aan posters, het uitdelen van gadgets, een praatje op events van uw klant of een sticker op de deur. Maar goed – dat hangt af van uw soort bedrijf en wat het uw klant oplevert. Iets om eens rustig over na te denken.


Mail uw reactie


Reactie
3 ondernemerslessen v… 7 mei 2019 DelanoPR trainde de p… 4 juli 2019

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!