Blogs

12 nov

Wij hielpen een bijenvolk de wereld in

Nieuws, Persoonlijke noot

Elk jaar word ik jarig en veelal krijg ik een hele stapel met cadeaus waar ik niet altijd op zit te wachten. Ik heb geen idee waar ik ze moet laten. Dit jaar wilde ik het anders doen. Facebook heeft een hele mooie donatietool en daarmee heb ik iedereen gevraagd mij te helpen een bijenkoningin te adopteren. Het bespaarde mij allereerst een hele hoop (ongevraagde) cadeaus. Daarnaast had ik de basis om een bijdrage te leveren aan de bijen in deze wereld. Want het gaat helemaal niet goed met de bijen. Daar zijn heel wat redenen voor, maar bijen zijn wel keihard nodig. Geen bijen, geen bestuiving, minder gewassen, de rest kunt u vast zelf invullen.

Gelukkig zijn er nog ‘gekken’ die fulltime bezig zijn om de planeet te helpen. Een van hen is Peter Schallenberg, van Imkerij voor de Bijen. Hij heeft het voor elkaar gekregen om resistente bijen te telen, die bestand zijn tegen de varroamijt (een van de grotere doodsoorzaken van de bij). Maar daar is het probleem nog niet mee opgelost. Het teeltprogramma zal flink moeten worden uitgebreid in capaciteit. Deze resistente bijen moeten namelijk de hele wereld over om de bijensterfte ook op andere plaatsen in de wereld een halt toe te roepen. Gelukkig heeft hij ambities: voor 2019 is het streven om 1000 resistente koninginnen te telen.

Na mijn verjaardag heb ik vanuit DelanoPR het budget wat vergroot en uiteindelijk gekozen om een bijenvolk de wereld in te helpen. Met het geld wordt een klein bijenvolk opgestart in een kleine kast. Wat ik vooral leuk vind is dat ik een naam mocht geven aan de koningin van het bijenvolk. Mijn dochter zal er later heel trots op zijn, ik heb haar naam gebruikt. Daarnaast ontvang ik binnenkort wat potten honing, waar ik ook wat mensen blij mee maken.

Ook uw verjaardag gebruiken om bijen te helpen? Of een eigen koningin adopteren?

Meer informatie vindt u hier: https://honingmeteenverhaal.nl/.


Mail uw reactie


Reactie
Pr-account: Hotel de … 8 november 2018 Dankzij publiciteit 3… 15 november 2018

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!