Blogs

12 jun

De d van daadkracht

Persoonlijke noot

Deze week koos de stichting Nederland CO2 Neutraal het Duurzaamste Bedrijf Van Nederland. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst met meerdere sprekers, onder wie Wilco van Rooyen. Deze man heeft álle hoogste zes bergen van de wereld beklommen. Ik kwam hem van tevoren tegen, omdat ik als pr-agent natuurlijk alweer met mijn laptop en het naderende nieuws van de winnaar aan de slag was. Hij stelde zich voor en ik zei: “Ik heb over je geschreven in onze pressrelease.” Daarna vertelde ik hem dat ik de Kilimanjaro heb beklommen. Hij zei: “Leuk.” Ik zei: “Dat hoor je heel vaak zeker?” Hij antwoordde: “Nee, wel dat mensen denken dat die berg een eitje is.” Toen moesten we wel even lachen.

In het verhaal dat hij later deelde, vertelde Wilco over de lessen die hij heeft geleerd tijdens al die beklimmingen. Dat een berg beklimmen net als leven een teamsport is. Dat leven een kwestie is van niet alleen dromen, maar vooral ook van doen. En dat naast alle andere d’s (waarvan ik er al weer een paar ben vergeten) een van de belangrijkste is die van de daadkracht. De d van doorzetten, van doorgaan als het moeilijk is. Want tjongejonge wat is het toch gemakkelijk om het niet te doen. Om je te laten afleiden. Om ‘laat maar’ te zeggen.

Het gaf mij wat mee om nog even over na te denken en er een dag later deze blog over te schrijven. En verder vond ik het heel leuk om iemand te spreken die ook een berg heeft beklommen. Ik hoef hem niets uit te leggen…

Foto gemaakt door: Ninara 


Mail uw reactie


Reactie
Succesvol netwerken v… 9 juni 2017 Kundig PR bureau Kordaat, ter zake kun… 18 juli 2017

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!