Blogs

10 nov

You Can Be Right Or You Can Be Rich!

Persoonlijke noot

Kent u ook van die mensen die het altijd beter weten? En het daarmee zichzelf zo moeilijk maken? Of kent u deze mensen niet? Ook prima. Tijdens een event jaren geleden legde iemand mij het begrip ”You can be right or you can be rich” uit. Het betekent letterlijk ”Je kunt gelijk hebben of rijk zijn”. Op dat moment vond ik dat ik over veel dingen gelijk had. Pas later realiseerde ik mij dat ik met dat gelijk willen hebben mezelf enorm in de weg zat. En mijn bedrijf geen plezier deed.

Enkele weken geleden startte ik een grote, landelijke actie voor een grote klant. Daarbij konden mensen als dagwinnaar een mooie prijs winnen. De kans hierop was 20 procent. Halverwege de week had ik al twee mensen kunnen feliciteren en toen kwam de volgende. Deze basisschooldocent gaf meteen tegengas. Hij wilde niet gefeliciteerd worden en mailde dat hij het ”niet eens was met de actievoorwaarden en daarom niet mee wilde doen”. Kortom: mierengeneuk dat hem een kans van 20 procent op een gloednieuwe auto kostte. Typisch gevalletje van ”you can be right or you can be rich”. Wanneer hij het echt niet eens was met de actievoorwaarden had hij er natuurlijk ook voor kunnen kiezen niet mee te doen. Maar hij deed wel mee, kreeg de kans en wilde toen gelijk hebben. Dat heeft hij en kijk wat het hem letterlijk heeft gekost.

Moraal van het verhaal: stop met gelijk krijgen. Stop met gelijk willen krijgen. Stop met dingen vinden van alles. Laat het los, zit uzelf niet zo in de weg. Af en toe niet gelijk hebben kan een mens rijk maken.


Mail uw reactie


Reactie
11 Learnings – het … 10 november 2016 PR Account: Innovatie… 10 november 2016

IK WIL AAN DE SLAG MET PR!